suliprogram

2019.11.15. 12:00

Mert a fizika érdekes! Iskolanapok Öveges professzor nyomdokain

Az elmúlt héten az intézmény névadójára, Öveges József professzorra emlékeztek a helyi általános iskolában.

Korosa Titanilla

Tóth Pál előadása közben Fotó: Korosa

A programsorozat első napján a diákok érkezéskor beugró kérdések megválaszolásával juthattak be az iskolába, majd az ünnepélyes megnyitó után bemutatták a vers- és novellaíró pályázatra beérkezett munkákat. Kedden lazább időtöltésnek ígérkezett a népszerű ninja warrior sportvetélkedő, szerdán pedig rajzversenyt hirdettek. A hét további napjain Öveges professzor életéhez, munkásságához híven a fizika kapott főszerepet, a legérdekesebbnek Tóth Pál szentendrei matematika- és fizikatanár gyakorlati bemutatóval egybekötött előadása ígérkezett.

Tóth Pál előadása közben Fotó: Korosa

Tóth Pál 2007 novembere óta járja az országot mozgó szertárával és érdekes kísérletekkel igyekszik felkelteni a gyerekek kíváncsiságát a tantárgy és a tudomány iránt. Előadása során hangszert, hangkeltő eszközt készített szívószálból, illetve lefolyócsőből, megmutatta, hogyan működik a Tesla-transzformátor, hogyan viselkedik a folyékony nitrogén, de a gyerekek nagy örömére a héliumos lufi kipróbálása sem maradt el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában