segítség

2019.11.08. 16:00

Jubileumi és jótékonysági hangverseny a zalaegerszegi Hangverseny és kiállítóteremben

Hangversennyel zárult nemrég az a jótékonysági akció, melyet a Hetednapi Adventista Egyház zalaegerszegi gyülekezete és a Reménység Alapítvány szervezett a Boncodföldén működő autista védőotthon támogatására.

Matyovszky Márta

A Dél-Balatoni Advent Kórus és a Musica Antiqua Együttes Fotó: MM

A közönséget hívogató térzene fogadta a PHÁ Zeneiskola fúvószenekara által. Fellépett a Musica Antiqua Együttes, a Dél-Balatoni Advent Kórus, Tóth László zongoraművész, Pap Lujza színművész és Clauszen Katalin és Gálfi Nikolett duója. A program befejeztével Frend László lelkész tájékoztatta a megjelenteket arról, hogy akciójuk nyomán mintegy 610 ezer forint kerül az otthont működtető Autista Sérültekért Zalában Alapítvány számlájára.

A Dél-Balatoni Advent Kórus és a Musica Antiqua Együttes Fotó: MM

Az alapítvány elnöke, Hajdú Károlyné Mariann köszönő szavaiban kitért arra: az összeget a 20 éve létrehozott otthon belső tereinek felújítására és játszóterének fejlesztésére fordítják. Köszönetet mondott a segítségért, hozzátéve: terveik megvalósításához önkéntes munka vagy a játszótér kialakításához szükséges fa alapanyag formájában is szívesen fogadnak támogatást. Az otthonban a kommunikációs nehézségekkel küzdő, autizmus spektrumzavarral élő fiatalok fejlesztése, ellátása és a családjaikra nehezedő súlyos terhek enyhítése valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában