Gyakorlati bemutató

2019.11.16. 18:45

A zalai autósok felkészülhettek a téli közlekedésre

Partnerszervezeteivel együtt szombaton egész napos programmal várta az autósokat és családtagjaikat a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság, hogy segítse őket a közelgő tél miatt megváltozott közlekedési viszonyok okozta helyzetek megoldásában.

Arany Horváth Zsuzsa

20191116 Zalaegerszeg Fotó: Katona Tibor KT Zalai Hírlap

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

A megyeszékhelyi Decathlon Áruház parkolójában hagyományosan megrendezett gyakorlati bemutatón a nap időjárási viszonyai is jól mutatták, hogy a vezetéstechnikai bemutatók mennyire hasznosak lehetnek. A bolygókerekes járművet vezetve az érdeklődők érzékelhették az őszi vízes, nyálkás, párás, vagy lefagyott úttestű útviszonyok tulajdonságait, a számítógépek segítségével felfrissíthették a KRESZ-ismereteket, a kamionok, a gyalogosok és az személyautók szimulált találkozásával pedig láthatták, mit okoz a holttér figyelmen kívül hagyása.

Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A rendőrség felkészítő programjának partnere volt a vöröskereszt gárdája, bemutatva, mi a teendő addig is, amíg megérkezik a profi segítség egy baleseti helyszínre. A szép számú érdeklődő speciális eszközzel ismerkedett meg, ami a szélvédőre csapódó kövek okozta sérülést rögzíti, így nem omolhat le a szélvédő, amíg megtörténik a javítás. A résztvevők a gyerekülés, a téli gumi és a hólánc szükségességéről is hallhattak, de használhatták a speciális, nehéz közlekedési helyzeteket érzékeltető digitális szemüveget. Az autóklub az izzók, a gumiabroncsok ellenőrzésében segédkezett. A kerékpárosok és a motorosok testet védő eszközökkel találkoztak.

Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Minderről Horváth László, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság rendőr alezredese, a közlekedésrendészeti osztály főelőadója tájékoztatta lapunkat. A parkolóját mindenkor rendelkezésre bocsátó sportáruház láthatósági eszközökkel egészítette ki a közlekedésbiztonsági programot, Kiss Csaba igazgató elmondta, a biztonságos közlekedés közös érdekéhez szeretnének hozzájárulni a helyszín biztosításával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában