A területén wificsatlakozás is van

2019.10.05. 14:00

Pályázati támogatásból valósult meg a zalalövői fitneszpark kialakítása

A napokban fejeződött be a Deák utcai szabadtéri fitneszpark kialakítása a zalai kisvárosban. A kilenc eszközt magába foglaló létesítmény egy nagyobb szabású projekt keretében, pályázati támogatással valósult meg.

Gyuricza Ferenc

Pintér Antal (balról), Szabó Balázs alpolgármester, Vigh László, Kalamár Péter képviselő, Kovács Miklós képviselőjelölt és Vigh-Tardi Valéria jegyző a helyszínbejáráson

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

Minderről helyszínbejárás keretében adott tájékoztatást Pintér Antal, a város polgármestere. Mint mondotta, a Humán Szolgáltatások Fejlesztése Térségi Szemléletben Zalalövőn és Környékén elnevezésű projekt részeként eredetileg a város erdei tornapályáját szerették volna eredeti állapotának megfelelően visszaállítani, ám miután az a terület jelenleg magánkézben van, ezért praktikus okok miatt végül más helyszín után kellett nézniük. Így merült fel új lehetőségként a város központjához közel, lakóövezeti részben található Deák utcai terület, ahol a régi játszótér helyén, a felszíni adottságok miatt lépcsőzetes megoldással építettek ki kilenc elemet magába foglaló szabadtéri fitneszparkot. Az eszközök többségét a felnőttek mellett akár már az általános iskola felső tagozatos diákjai is tudják használni, de akad közöttük olyan is, amelyet az alsó tagozatosok is biztonsággal kipróbálhatnak. Pintér Antal azt is hozzátette: a 4,2 millió forintos összköltséggel kialakított fitneszpark területén ingyenes wificsatlakozási pont is rendelkezésére áll, ami közösségi internetszolgáltatásként egy újabb hasznosítási lehetőséget kínál mind a zalalövőiek, mint a városba érkező turisták számára.

Pintér Antal (balról), Szabó Balázs alpolgármester, Vigh László, Kalamár Péter képviselő, Kovács Miklós képviselőjelölt és Vigh-Tardi Valéria jegyző a helyszínbejáráson Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

A helyszínbejáráson részt vett a térség országgyűlési képviselője, Vigh László is, aki egyebek között örömét fejezte ki amiatt, hogy Zalalövőn rövid időn belül már a második játszótér épült ki. A képviselő emellett reményének is hangot adott: mint mondotta, bízik benne, hogy minden korosztály számára vonzó létesítménnyel gyarapodott a város, s az nemcsak az egészség és az erőnlét megőrzéséhez járul majd hozzá, hanem a fiatalok szabadidejének hasznos eltöltéséhez is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában