útvesztők-útkeresők

2019.10.15. 09:00

Játékosan a fiatalok biztonságáért

Idén is megszervezte a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ több társintézménnyel közösen az útvesztők-útkeresők elnevezésű bűnmegelőzési vetélkedőt középiskolás fiataloknak.

Szabó Zsófia

A diákokat szakmai előadásokkal is várták a bűnmegelőzési program szervezői Fotó: Gergely Szilárd

A többnapos versenyt húsz éve szervezi meg a kanizsai intézmény, elsősorban azért, hogy a 15-16 éves diákok figyelmét felhívja a rájuk leselkedő veszélyekre, például a kábítószerekre, a felelőtlen szexuális élet hatásaira.

A diákokat szakmai előadásokkal is várták a bűnmegelőzési program
szervezői Fotó: Gergely Szilárd

Dr. Kaszás Gizella, a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ igazgatója elmondta: a fiatalok biztonságának megőrzése a fő céljuk a rendőrség, a járási hivatal gyámügyi és igazságügyi osztálya, az alapellátási intézmény, a roma nemzetiségi önkormányzat, a Magyar Vöröskereszt és a kormányhivatal munkatársaival közösen.

– A verseny nagykanizsai fordulóján idén 54 középiskolai osztály vesz részt. Komplex felvilágosítás a célunk, emellett a közösségi összetartozásuk megerősítése, valamint az, hogy megismerjék a segítő szférában dolgozók munkáját – mondta dr. Kaszás Gizella.

A középiskolás csapatokat több állomáson, előadásokkal és játékos feladatokkal várják a szervezők szerdáig. A verseny eredményhirdetése pénteken lesz a 10 órakor kezdődő ünnepségen a HSMK-ban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában