piaci szezonzáró

2019.09.18. 09:30

VIII. Gyenesdiási Burgonyanap: „A burgonya összeköt minket…”

Ismét a burgonyát ünnepelték a nyugat-balatoni nagyközség hagyományos, piaci szezonzáró programján.

Péter Árpád

székely konyha ízeivel is megismerkedhettek Fotó: Péter Árpád

A VIII. Gyenesdiási Burgonyanapon 11 csapat készített különleges burgonyás ételeket, amelyeket a Vásárhelyi Miklós olimpiai bajnok, Venesz-díjas mesterszakács vezette zsűri értékelt.

Gál Lajos polgármester úgy fogalmazott: „a burgonya összeköt minket, határon innen és túl”, utalva arra, hogy ezúttal az ezer kilométerre lévő testvértelepülés, Csíkszenttamás főzőcsapata is részt vett a rendezvényen.

székely konyha ízeivel is megismerkedhettek Fotó: Péter Árpád

Dr. Cernák István, a PE Burgonyakutatási Központ igazgatója elárulta, két fajtát hoztak a versengőknek, a Botondot és a Démont, s amikor körbejárt, látta: a szakácsok pontosan tudták, melyik fajtával hogyan kell bánni. Kedves Róbert, Csíkszenttamás polgármestere úgy fogalmazott, elhozták táncosaikat és a székely konyha ízeit Gyenesdiásra, s egy üzenetet is:

– Habár ezer kilométerre élünk innen, de ugyanaz a magyar vér folyik bennünk, mint önökben – szögezte le. – Mi az őseink által ránk hagyott, közös magyar kultúránkat próbáljuk megőrizni, és harcolunk azért nap mint nap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában