Finom borok, jó muzsika

2019.09.10. 11:30

Tizenöt év alatt térségi programmá nőtt a becsehelyi szüreti fesztivál

A régi idők szüreti hangulatát keltették életre az idei szüreti és borfesztiválon, mely a térség egyik legjelentősebb hasonló eseményévé nőtte ki magát az évek során.

Szabó Zsófia

Horváth-Simon Tímea és Bellovics Rózsa többek közt félédes traminival is kínálta a vendégeket

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gergely Szilárd

Becsehelyen a vasárnapi, hagyományos, estig tartó programkavalkádot ezúttal is szekeres, traktoros, bringás, quados szüreti felvonulás indította. Több százan több kilométeres konvojban vitték a szüret és a jófajta helyi borok hírét.

Több százan vettek részt a szekeres, kerékpáros, traktoros, személyautós szüreti felvonuláson
Fotó: Gergely Szilárd / Zalai Hírlap

A folytatásban a hébérszívó versenytől Laci betyár fellépésén át a Honeybeast együttes koncertjéig volt minden, ami a tartalmas kikapcsolódáshoz kell. Hagyományos paraszti étkek, finom helyi és környékbeli borok is várták a vendégeket, köztük a székelyföldi testvértelepülés, Korond küldöttségének tagjait. A szervező önkormányzat a gyerekeknek egyebek közt népi játszótérrel kedveskedett.

Az ünnepélyes megnyitón Németh Géza polgármester kiemelte, tizenöt éve jóval kisebb volumenű volt még a program, de már a kezdetektől nagyon magas minőségű borokat kínáltak a vendégeknek.

– Az évek során nagy társadalmi összefogásnak köszönhetően kinőtte magát a fesztivál. A szakmai vonatkozásokat és a szüreti hagyományok ápolását tartjuk szem előtt – fogalmazott Németh Géza.

Katona Mihály, Korond pol­gármestere kiemelte, nagy megtiszteltetés és öröm számukra, hogy a becsehelyiekkel ünnepelhetnek. Majd Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke arról beszélt: azokat az embereket ünnepeljük ilyenkor, akik egész évben kemény munkával gondozzák a szőlőt.

Dr. Brazsil József, a Da Bibere Zalai Borlovagrend nagymestere, valamint Cseresnyés Péter államtitkár is beszélt, utóbbi többek között a falu összetartó és értéket teremtő közösségét méltatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában