becsületkassza

2019.09.12. 08:00

Átadták a nyári kertmozis vetítésekből befolyó összeget Zalaegerszegen

A Nyitott Ház Óvoda, Általános Iskola, Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola, Egységes Gyógy­pedagógiai Módszertani Intézmény kapta a nyári kertmozivetítésen becsületkasszába gyűlt felajánlásokat.

Arany Horváth Zsuzsa

Drávecz Szabolcs, az ArtMozi vezetője, Flaisz Gergő, a Keresztury VMK igazgatója, Galbavy Zoltán, Stummer Mara, Balaicz Zoltán és Kajári Attila az adományátadáson

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

A helyi tankerületi központ által fenntartott intézet 1990-ben nyitotta meg kapuit, jelenleg 61 halmozottan sérült, a zalaegerszegi járás területén élő gyermeket gondoz. A 201 700 forintos adományt tegnap vehette át Stummer Mara, az intézmény vezetője a kertmozi felélesztésének ötletgazdájától, Galbavy Zoltántól, a térség önkormányzati képviselőjétől.

Drávecz Szabolcs, az ArtMozi vezetője, Flaisz Gergő, a Keresztury VMK igazgatója, Galbavy Zoltán, Stummer Mara, Balaicz Zoltán és Kajári Attila az adományátadáson Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Elhangzott, hogy az augusztusi vetítésen több mint 400 érdeklődő vett részt, a közönség pedig jövőre is számíthat majd a kertmozira.

Az átadási ceremónián Balaicz Zoltán polgármester köszönetet mondott az egyre népszerűbb kertmozi újraélesztéséért és a gyógypedagógiai intézmény munkájáért. A tankerület igazgatója, Kajári Attila pedig elmondta: az összegyűlt összeget a tankerület ugyanannyival megtoldja, így 400 ezer forintot fordíthat az intézmény eszközbeszerzésre. Stummer Mara a köszönet szavai mellett jelezte, az óvodai, iskolai csoportokban vagy egyénileg gondozott, súlyosan sérült értelmi fogyatékos, mozgásukban erősen korlátozott vagy érzékszervi sérülésekkel élő gyerekek számára speciális fejlesztő eszközöket vásárolnak a nagylelkű adományból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában