Unalmas órájuk egy sem akadt

2019.08.16. 11:30

Közelharc és éjszakai járőrözés is volt a honvédelmi táborban

Az a program volt a legjobb, amit épp csináltunk! Ezt válaszolta fellelkesülten négy lány a kérdésre, mi tetszett leginkább a táborban.

Arany Gábor

Az akadálypálya gumiabroncsain Rénes Laura szökell át Fotó: Arany/Zalai Hírlap

Aztán sorolni kezdték: akadálypálya, éjszaki járőrözés, és volt térképészet, egészségügyi ismeret, elsősegélynyújtás, közelharc. Rénes Laura, Gumhert Noémi, Farkas Laura és Rénes Lenke szavaiból kitűnt, közel áll hozzájuk a katonai pálya, ezért hivatásosként, illetve önkéntesként képzelik el jövőjüket. A cserszegtomaji és rezi fruskákhoz hasonló lelkesedéssel beszélt élményeiről az ország másik feléből, Hajdúsámsonról érkezett három fiú. Mint hangadójuk, Mózsik Marcell elmondta: édesapja katona, ő is erre a pályára készül. Két barátja, Szőke Dániel, Barna Gergő társaságában jött el kipróbálni magát.

Az akadálypálya gumiabroncsain Rénes Laura szökell át Fotó: Arany/Zalai Hírlap

A fiúk élvezettel beszéltek a járőrözésről, a harci helyzet imitálásáról, az akadálypályáról, az ügyességi feladatokról.

A Zobori Élményparkban első ízben rendeztek e héten honvédelmi tábort, ahogy erről Kis-Bús Károly alezredes, a Zala megyei területvédelmi zászlóalj parancsnoka beszélt. A honvédség harmadik éve szervez ilyen táborokat, idén összesen 77-et. Zalába 12–15 éves fiatalokat vártak, és a 30 fős létszám órák alatt betelt, ezért jövőre már két tábor lesz. A fiatalok a programok mellé formaruhát, egyenpólót, -sapkát kaptak és ötszöri étkezést, a szülők pedig az öt napért 9500 forintot fizettek.

A napirend katonás volt, a hat órai ébresztőt reggeli torna, zászlófelvonás követte, majd kezdődtek a foglalkozások, és ahogy a fiatalok beszámolóiból kitűnt, unalmas óra nem volt. Ezek után érthető, hogy mindegyikük azt ígérte, jövőre újra jelentkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában