Két órán át

2019.08.22. 07:00

Áramszünet volt több ezer egerszegi háztartásban

Kábelhiba miatt több ezer háztartásban szűnt meg az áramszolgáltatás Zalaegerszegen kedden este negyed nyolc körül.

Arany Gábor

Fotó: pixabay.com

Főleg a kertvárosi lakások maradtak áram nélkül. A hibát két óra alatt megszüntették az E.ON szakemberei. A szolgáltató cég sajtószóvivője, Varga Ivett érdeklődésünkre közölte, hogy nem sokkal este hét óra után következett be a meghibásodás, ami miatt közel nyolcezer fogyasztónál szűnt meg az áramszolgáltatás. A hiba behatárolását az áramszolgáltató szakemberei azonnal megkezdték. Mint kiderült, az Építők, valamint a Köztársaság úti transzformátorállomásaik közötti földkábel végelzárója hibásodott meg. Az üzemzavar a kezdetekor 7837 ügyfelet érintett. A hiba elhárításához azonnal hozzáláttak.

Elsőként azoknál az ügyfeleknél állt helyre az áramszolgáltatás, akiket lehetséges volt átterheléssel másik kábelszakaszokról villamos energiával ellátni, így fokozatosan csökkentve a meghibásodásban érintettek számát.

A folyamatos visszakapcsolásoknak köszönhetően este fél kilenckor már csak 2100 fogyasztót érintett az áramkimaradás. A meghibásodás után két órával, a negyed tíz előtti percekben pedig minden fogyasztónál helyreállt az áramszolgáltatás. Varga Ivett elmondta, hogy ezt követően már zavartalan áramszolgáltatás mellett a háttérben zajlottak a szükséges javítások, a munkálatokkal szerdán hajnali 2 órára végeztek az E.ON szakemberei.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában