Kondi, petanque, futball

2019.06.05. 07:00

Sportpályákat és fitnesstermet avattak a pszichiátrián

Fitnesstermet, petanque pályát és felújított sportpályát avattak tegnap a Zala Megyei Szent Rafael kórház pózvai pszichiátriai osztályán.

MH

Az avatóünnep egy pillanata, a háttérben a pályák Fotó: a szerző

A sportolási lehetőségek bővülését az tette lehetővé, hogy a pszichés problémákkal küzdőket támogató Forrás Egyesület összesen 400 ezer forintot nyert a Tesco „Ön választ, mi segítünk” pályázatán – mondta el dr. Sebestyén Gábor, az egyesület elnöke, a pszichiátria osztályvezető főorvosa. A fejlesztés nagyban segíti a szakemberek munkáját, hiszen színesebb, változatosabb lehetőségeket kínál a gyógyulást támogató fizioterápiás és sportfoglalkozásokhoz. Az új petanque pálya módot ad a francia golyós játékkal való megismerkedésre, a fitnessteremben pedig hat gép (kondi, szobakerékpár, lépcsőzőgép, stb.) teszi lehetővé az egyéni edzést.

Az avatóünnep egy pillanata, a háttérben a pályák Fotó: a szerző

A létesítményeket dr. Halász Gabriella, a kórház főigazgatója és Szentes Melinda áruházvezető avatta fel. Előbbi emlékeztetett rá: nemrégiben adták át ugyanitt a pszichorehabilitációs parkot, azt megelőzően pedig a rózsa- és fűszerkertet. Az osztály dolgozói és páciensei akkor és most is jelentősen kivették részüket a munkálatokból.

Az avatást követően a házigazdákat képviselő, valamint a régió pszichiátriai otthonaiból érkező csapatok vették birtokba a pályákat. Az osztály tervei között szerepel, hogy a jövőben rendszeresen szerveznek sportversenyeket, kihasználva a fejlesztés nyújtotta lehetőségeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában