május 1

2019.05.02. 07:00

Pálinka és mangalica fesztivál: Koncertek és színes programok kavalkádja Zalaegerszegen

A sportcsarnok és a Zala Pláza határolta területen közel negyven gasztrokiállító partnerrel, öt pálinkafőzdével szövetkezve, szabadtéri gyerekjátékprogramokkal, könnyűzenei koncertekkel szervezte meg kétnapos majálisát immár nyolcadik alkalommal a Zalaegerszegi Gasztrokulturális Egyesület.

Arany Horváth Zsuzsa

Rengeteg látogatót vonzott az idei pálinka- és mangalicafesztivál Fotó: Katona Tibor

Mint Székedli Bertold, a 10 éve működő szervezet elnöke elmondta, noha ugyanazon 30 000 négyzetméteres terület áll rendelkezésükre, az érdeklődés évről évre növekszik, aki kedden, szerdán arra járt, láthatta, mindkét napon több ezer ember választotta ezt az ingyenes programot a május elsejei szabadnapon.

Rengeteg látogatót vonzott az idei pálinka- és mangalicafesztivál Fotó: Katona Tibor

A szervezők, azon túl, hogy az önkormányzat és más partnerek támogatásával gondoskodtak harapnivalóról és a frissítő italokról, valamint a szórakoztatásról, véradást is szerveztek és a házi pálinkák seregszemléjét is megtartották. Ez évben 72 mintát adtak le a zalai gazdák, közülük a zsűri értékelése alapján 10 lett aranyérmes. A legjobbaknak az oklevél mellé wellness hétvége és termálfürdő-belépő is járt. (Az eredményhirdetés lapzártánk idején tartott.)

A zalaegerszegi sörfesztivált is 9 éve szervező egyesület legnagyobb vonzerővel rendelkező, tavaszi első rendezvényén ez alkalommal okoskutya-bemutatót is tartottak, esténként pedig a Delta, a Dupla Kávé és Köteles Cindy, az Animal Cannibals, a Desperado és a Groovehouse adott koncertet. A sikerre tekintettel, jövőre tovább is terjeszkedhet a pálinka- és mangalicafesztivál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában