tart a lomtalanítási akció

2019.05.06. 17:00

Hosszabb ideig kint hagyják a konténereket a kanizsai társasházaknál

Heverő, működésképtelen tévé, ruhafogas maradványa. Lomtalanításkor sok feleslegessé vált eszköztől, berendezéstől szabadulnak meg az emberek. Olyan dolgoktól is, amiket a szolgáltatónak, veszélyes hulladék lévén, nem kötelessége elszállítani.

Szabó Zsófia

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A festék, a lomb nem lom

Napok óta zajlik a dél-zalai városban és vonzáskörzetében a lomtalanítási akció. A szolgáltatást végző Viridis-Pannonia Nonprofit Kft. díjmentesen elszállítja a társas- és a családi házakban felhalmozódott nagydarabos hulladékot. Abban az esetben viszont nem, ha díjhátralékkal rendelkezik az ügyfél vagy szünetelteti a szerződését.

Császár András, a Viridis-Pannonia Nonprofit Kft. logisztikai vezetője elmondta: társasházak esetében a közös képviselővel történő egyeztetést követően helyeznek ki konténert. Idén kicsit másként zajlik a szállítás.

Császár András: A lomtalanítási akció június 6-ig tart Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Eleget tesznek a lakosság igényeinek

– Korábban reggel vittük ki a hulladékgyűjtő edényt, amit délután, miután megtelt, kollégáink el is szállítottak. Az idei évtől, a lakossági igényeknek eleget téve, másnap reggelig hagyjuk a társasházaknál a konténert. A családi házas övezetekben egyéni bejelentést követően történik szombatonként a szállítás. Azt kérjük, hogy a szállítási szándékot, annak helyét, pontos címét, a hulladék várható mennyiségét munkatársainknál jelezzék, lehetőleg időben. A május eleji szállítási dátumok már beteltek, szabad helyek e hónap 18-án, illetve 25-én vannak. Ezúttal is kérjük: csak a szállítás napjának reggelén helyezzék ki a családi házas övezeteknél zsákokban és dobozokban a lomtalanításra szánt hulladékot, hogy ne akadályozza a forgalmat és illetéktelenek ne szórják szét – összegezte Császár András.

A logisztikai vezető elmondta: a veszélyes anyagokra, a lombhulladékokra, az elektronikai eszközökre és a festékekre nem vonatkozik az akció. Azokat a hulladékokat szabad a gyűjtőedénybe tenni, amelyek normál méretű edényben nem férnek el. Császár András jelezte: a lakosság aktív és nagyrészt be is tartja a szabályokat a lomtalanítás során. Tavaly a városban 10 százalékkal, vidéken pedig 20 százalékkal több lomot szállítottak el, mint az előző évben. A lomtalanítási akció június 6-ig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában