Magyar Fürdőszövetség ülése

2019.04.02. 07:00

Trendek, műszaki megoldások és üzemeltetés – Fókuszban a fürdők

A Zalakarosi Fürdő partnerszállodája adott otthont a Magyar Fürdőszövetség műszaki szakbizottsága ülésének, melyen a fejlesztések mellett az összefogás fontosságáról is szó esett.

Benedek Bálint

Nyári életkép a Zalakarosi Fürdőből. A létesítményben jelenleg is több fejlesztés zajlik, a gyógykertet április közepén nyitják meg Fotó: ZH Archívum

A fürdővezetők stratégiai fontosságú célként, a fejlődés és a siker legfőbb mozgatórugójaként jelölték meg a közös munkát, a tapasztalataik megosztását mind a fejlesztések, mind az üzemeltetés terén. Az eseményen a szakmát érintő legfrissebb trendekről, műszaki megoldásokról tartottak előadásokat.

A megnyitón az esemény házigazdája, Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója köszöntötte a megjelenteket. Elmondta: a Magyar Fürdőszövetség 1992-es mega­lakulásától kiemelkedő szerepet vállalnak a szervezet fe­lépítésében, működésében, s meghatározó szereplői a szövetségnek.

Nyári életkép a Zalakarosi Fürdőből. A létesítményben jelenleg is több fejlesztés zajlik, a gyógykertet
április közepén nyitják meg Fotó: ZH Archívum

Az aktuális szakbizottsági ülés fő témaköre a műszaki, tervezési és üzemeltetési tapasztalatok átadása, valamint energetikai konzultáció volt. Egy prezentáció keretében Krampek Mihály, a fürdő korábbi vezérigazgatója a Vietnamban megtartott nemzetközi tudományos szemináriumról beszélt, ahol a termálvíz kiaknázási lehetőségeiről esett szó.

Elhangzott: a karosi fürdő gyógycentrum épületének tavaly indult felújítása még tart. Jelenleg a burkolási munkák zajlanak, de hamarosan átadják a megújult épületrészt a vendégeknek. A gyógykertet április 18-án megnyitják, a fedett medencetér kivitelezése június 30-án zárul. A szaunavilág építése márciusban elkezdődött, várhatóan év végére készül el az új létesítmény. Utóbbi beruházás a Magyar Turisztikai Ügynökség által kiírt pályázaton elnyert 100 millió forintos támogatásból és saját erőből valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában