célja a felkészülés

2019.04.06. 19:43

Szezonnyitó motoros vezetéstechnikai tréning Zalaegerszegen

Több mint 250 motoros élt szombaton azzal a vezetéstechnikai tréninggel, amelyet a Zala Megyei Rendőrfőkapitányság és a Zalai 76-os Motoros Egyesület már 11. alkalommal rendezett meg, A szervezők célja, hogy a motoros szezon előtt minél alaposabban felkészülhessenek mindazok, akik télen nem használják motorjaikat.

Arany Horváth Zsuzsa

A tréning olyannyira sikeres, hogy idén a résztvevők nagy száma miatt már a zalaegerszegi járműipari tesztpálya adott otthont a rendezvénynek.

Fotók: Katona Tibor

A motorosok szakemberek segítségével és rendőri figyelem mellett ideális körülmények között gyakorolhattak a szlalompályákon, miután meghallgatták az elméleti felkészítést. A vöröskereszt előadásához közlekedéspszichológiai és balesetmegelőzési tájékoztató társult, majd többféle gyakorlati feladatot kaptak a résztvevők.

Baráth Miklós, a motoros egyesület elnöke irányításával több csoportban teljesítették a pályafeladatokat a motorosok, akik nemcsak Zalából, de egész Dunántúlról érkeztek.

Anti András rendőr alezredes, a Zala Megyei Rendőrfőkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője elmondta, a baleseti statisztikák igazolják a kezdeményezés sikerét, hiszen csökken a halálos motoros balesetek száma, ezzel együtt a közlekedés minden szereplőjének fokozott figyelem ajánlható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában