A végzősök juharfája

2019.04.26. 08:00

Az érettségi nem is annyira félelmetes – Polgárrá avatták a végzősöket Zalaegerszegen

A Béke ligetbe csütörtök délelőtt minden helyi középiskolából végzős diákok érkeztek, a hagyományos polgáravató ünnepségre.

HP

A faültetés után felszálltak a léggömbök Fotó: Pezzetta Umberto

A középiskola befejezése a felnőtté válás fontos mozzanata, ilyenkor a város vezetése évtizedek óta köszönti a megyeszékhely fiatal polgárait. Tavaly a városi diákönkormányzat kezdeményezésére a hagyomány a Béke ligetben juharfa elültetésével bővült. Egyre terebélyesedő fa várja majd vissza az egykori végzősöket ifjúságuk emlékezetes helyszínére. Ahol tegnap Bellér Beáta Noémi diákpolgármestere köszöntötte a végzősöket.

A faültetés után felszálltak a léggömbök Fotó: Pezzetta Umberto

A fiatalok polgáravatója alkalmából megtartott faültetésen megjelentek az oktatási intézmények, illetve a város vezetői is. Balaicz Zoltán polgármester mondott a ligetben köszöntőt, melynek során kijelentette, hogy a polgáravató ünnepeltjei jelentik a város jövőjét. A fiatalokra a következő hetekben váró vizsgákra utalva mondta el, hogy most olyan megmérettetés előtt állnak, amely nehéznek tűnik. Azonban a saját tapasztalatai alapján is azzal biztatta az érettségik és szakmunkásvizsgák előtt állókat, hogy nem olyan félelmetes ez az időszak, bár ezt majd csak utólag tudják megállapítani. Ezt követően közösen elültették a 2019-es év emlékfáját, és színes léggömböket engedtek a magasba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában