Város napi programok

2019.04.11. 07:00

A legjobb játék és raklapfestés az idei P-napon Kanizsán

A város napi programokhoz kapcsolódva idén immár negyedik alkalommal tart P-napot a Pannon Egyetem kanizsai kampusza és a Netta-Pannonia Hulladékgyűjtő Kft. Április 26-án, pénteken érdekes programok várják majd az érdeklődőket.

Pásztor András

Fülöp Réka, a kampusz kommunikációs referense elmondta: többek közt gyermek­egyetemet tartanak általános iskolás diákoknak, akik interaktív bemutatók és kísérletek során ismerkedhetnek a természettudományokkal, illetve informatikai kütyük közt is válogathatnak.

Az egyetem bemutatkozási lehetőséget ad a város középiskoláinak is.

– Filmes sátrat is felállítunk, ahol többek közt a Deák Kristóf rendezte, Oscar-díjas Mindenki is vetítésre kerül, a rendező új alkotása, a mesterséges intelligenciáról szóló, A legjobb játék című kisfilm mellett – árulta el Fülöp Réka, hozzátéve: a vetítések után beszélgetésre is sor kerül a rendezővel, illetve informatikai szakemberekkel. – Idén sem maradhat el a raklapfestő verseny, ám ez előzetes regisztrációhoz kötött, közel 100 csapat nevezését tudjuk fogadni. A legjobb alkotások készítői fesztiválbelépőket, színházjegyeket, éttermi és vásárlási utalványokat nyerhetnek.

Eső esetén a fenti programokat a kanizsai kampusz épületében rendezik meg.

Áfra Barnabás, a Netta-­Pannonia ügyvezetője jelezte: a cég kitelepül a város napján, a gyerekek beülhetnek a kukásautókba, a nagyobbakra pedig tesztek várnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában