Gazdasági és kulturális kapcsolatokról is tárgyaltak

2019.03.23. 11:30

Az indiai nagykövet Nagykanizsára látogatott

A dél-zalai városba látogatott Kumar Tuhin indiai nagykövet, akit a térség országgyűlési képviselője és a városvezetés fogadott.

Szabó Zsófia

Kumar Tuhin és Dénes Sándor Fotó: Szakony/Zalai Hírlap

India magyarországi nagykövete november óta látja el a külkapcsolati teendőket a két ország közt. Kumar Tuhin ezúttal a magyar városok közül Nagykanizsát kereste fel. Dénes Sándor polgármester jelezte: a tárgyalás során gazdasági és kulturális kérdésekről esett szó. Elhangzott: a kanizsai származású festőművész Brunnerek kötik össze Indiát Nagykanizsával. A gazdaság terén a víztisztás- és gazdálkodás, valamint a Tungsram iránt érdeklődött a nagykövet. – Indiai napot idén is szervezünk, a szeptemberi dödöllefesztiválhoz kötődően – mondta a polgármester, majd Kumar Tuhin beszélt arról, hogy szeretetteljes légkör fogadta Kanizsán.

Kumar Tuhin Fotó: Szakony/Zalai Hírlap
Kumar Tuhin és Dénes Sándor Fotó: Szakony/Zalai Hírlap

– Eredményes megbeszélést folytattunk – közölte Kumar Tuhin. – Feltérképeztük a szektorokat, ahol együttműködhetünk. Azt sze­retném, hogy azok az indiai cégek, amelyek hasonló területen érdekeltek, mint a kanizsai vállalkozások, kapcsolatba kerüljenek. Egyete­mi cseretanulmányokra is sor kerülhet a jövőben – mondta a nagykövet.

Cseresnyés Péter ország­gyűlési képviselő, a parlament Indiai-Magyar Baráti Tagozatának elnöke elmondta: régóta jó kapcsolat van India és Nagykanizsa közt. Remélik, hogy minél több diák és dolgozó tudja kamatoztatni a kapcsolatot külföldi tapasztalatszerzés révén, tette hozzá a politikus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában