Prímáspárbaj

2019.02.27. 07:00

Tavaszköszöntő koncertet ad a megyeszékhelyen a 100 Tagú Cigányzenekar

Március 30-án a zalai megyeszékhelyen adja elő Tavaszköszöntő Nagykoncertjét a 100 Tagú Cigányzenekar, jelentették be a polgármesteri hivatalban tegnap.

Hajdu Péter

Dr. Vadvári Tibor, Oláh Dezső, Beke Farkas Nándor, Ódor Péter és Timár Krisztina a beharangozó tájékoztatón Fotó: Pezzetta/Zalai Hírlap

A sajtótájékoztatón dr. Vadvári Tibor alpolgármester elmondta, a kultúrát szerető városlakók örülnek, ha nemzetközi hírű együttesek érkeznek, s nem kell távoli rendezvényekre utazniuk értük. Hozzátette, az utóbbi években egyre gyakoribbak az ilyen jelentős produkciók. A Városi Sportcsarnokban március ­30-án 19 órakor kezdődő koncertről Beke Farkas Nándor, a zenekar elnöke, a zalaegerszegi származású Oláh Dezső klarinétos, Timár Krisztina produkciós igazgató és Ódor Péter, a Mediaworks Zrt. event managere tájékoztatott. Mint elhangzott, a világ leghíresebb cigányzenekara idén ünnepli 34. évfordulóját, és 80 fővel érkezik a városba, ahol két részből álló koncertet adnak. Az elsőben magyar szerzők magyaros és cigányos motívumokat tartalmazó művei hangzanak el, a második részben pedig ugyancsak magyaros dallamokat tartalmazó klasszikus műveket adnak elő. A koncert részeként két különleges produkcióra is felhívták a figyelmet. A közönség az együttes két cimbalmosának közös számát hallgatva tapasztalhatja meg, hogy a profi zenészek mire képesek ütőik­kel. A másik zenei csemege során pedig egyszerre négy prímás virtuóz vonópárbajának tapsolhatnak majd. A Zalai Hírlap a produkció médiapartnere, és mint elhangzott, a lap Zala Megye Kártyával rendelkező előfizetői 10 százalékos árkedvezménnyel juthatnak hozzá a belépőkhöz.

Dr. Vadvári Tibor, Oláh Dezső, Beke Farkas Nándor, Ódor Péter és Timár Krisztina a beharangozó tájékoztatón Fotó: Pezzetta/Zalai Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában