Körárkoktól a kőfalakig

2019.02.15. 07:00

Kivételes zalai leleteket láthat a kanizsai Thúry múzeumban

Körárkoktól a kőfalakig címmel nyílt tárlat tegnap a Thúry múzeumban. A zalaegerszegi Göcseji Múzeum vándorkiállítása az elmúlt tíz év megyei régészeti feltárásainak anyagát mutatja be.

Benedek Bálint

A kanizsai Thúry György Múzeumban április 14-ig látogatható a legújabb időszaki kiállítás Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Száraz Csilla múzeumigazgató elmondta: a kiállítás az újkőkortól a 17. századig, vagyis a megyében elhelyezkedő várak koráig öleli fel a múltat. Egyfajta történelmi barangolásra hívja a látogatókat, a legszebb leletek segítségével.

– A tárlat páratlan anyagot kínál, hiszen húsz zalai lelőhely legérdekesebb leleteit mutatja be a múzeumok példás összefogásának hála – mondta megnyitójában Balogh László, a Humán bizottság elnöke. – Az érdeklődők számos fontos ereklye mellett többek közt vörös és sárga festésű istenszobrocskákat, egy késő bronzkori urnasírt, valamint egy kelta agyagcsörgőt is szemügyre vehetnek.

A kanizsai Thúry György Múzeumban április 14-ig látogatható a legújabb időszaki kiállítás Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában