Vidám volt a hangulat

2019.02.14. 08:00

A művelődési ház vezetője is beöltözött a kanizsai nyugdíjasklub farsangi bálján

Idén is vidám hangulatú farsangi bálon mulattak a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház Mol Bányász Nyugdíjasklubjának tagjai.

Szabó Zsófia

Színesebbnél színesebb jelmezekben mulattak Fotó: ZH Archívum

Kámánné Szép Terézia intézményvezető jelezte: a nyugdíjasklub egyik hagyományos, jeles programja a farsangi bál, amelyre minden klubtag lelkesen készül.

– Nemcsak a téli szürke hétköznapokat teszi színessé, de a tavasz eljövetelének egyik kilométerköve is a farsangi rendezvényünk. Megmozgatja a szépkorúak fantáziáját, lelkessé teszi őket, ilyenkor mindenki azon morfondírozik, hogy milyen jelmezbe bújjon. Idén sem volt hiány kreativitásból: nyugodtan mondhatom, kitettek magukért az idősek. Menyasszony, vőlegény, cigány asszony, kéményseprő mellett hóember, Piroska (ezúttal farkas nélkül), takarítónő, falusi menyecske „kelt életre” a farsangon többek között. Továbbá a meghívott vendégek, köztük a kórházi nyugdíjasklub tagjai egy teljes kórház személyzetét vonultatták fel, stílszerűen dr. Bubóval az élen – összegezte a rendezvénynek helyt adó intézmény vezetője.

Színesebbnél színesebb jelmezekben mulattak Fotó: ZH Archívum

Kámánné Szép Terézia elmondta azt is: az olajipari nyugdíjasok dalcsoportja, a Mamik Hagyományőrző Dalkör tagjai alkották a jelmezesek gerincét, akik mindannyian színpompás ruhákat öltöttek.

A fergeteges hangulatot tovább emelte, hogy a mulatságból nem maradt ki senki – még a művelődési ház vezetője is jelmezt öltött, és együtt mulatott a szépkorúakkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában