Vonzó kisváros

2019.01.11. 07:00

Újévi fogadást tartott Pacsa önkormányzata

Nem csak 2018 volt a családok éve a zalai kisvárosban, ezt mutatja az is, hogy pár esztendő alatt többszörösére nőtt a házasságkötések száma.

Arany Gábor

Pácsonyi Imre, Schmidt Jenő, Manninger Jenő és Kelemen Tamás a fogadáson

Fotó: Arany Gábor

Erről is szólt Kelemen Tamás polgármester csütörtökön az önkormányzat által ötödik alkalommal tartott új évet köszöntő fogadáson, amelyen részt vett Manninger Jenő országgyűlési képviselő, Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke és Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke is.

Pácsonyi Imre, Schmidt Jenő, Manninger Jenő és Kelemen Tamás a fogadáson
Fotó: Arany Gábor

A polgármester elmondta, korában évente egy-két pár kelt egybe, tavaly már 12 esküvőt tartottak. A népesség megtartása a település életben maradásához elengedhetetlen, ezért az önkormányzat minden támogatást megad a családoknak, tette hozzá. Építési telkeket alakítottak ki, ahová megérkeztek az első fészekrakók. A fiatalok számára vonzóvá teszi a kisvárost az itt működő bölcsőde, óvoda, iskola és az elérhető szolgáltatások színvonala is.

Az új esztendőről megemlítette, hogy a Szent István téren az önkormányzat által vásárolt lakóházban helytörténeti kiállítást rendeznek be. Megkezdődhet a négy települést kiszolgáló pacsai vízmű rekonstrukciója, amelyhez 350 millió forint támogatást nyertek, az összeg vetekszik a város éves költségvetésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában