Farsangi móka

2019.01.30. 10:00

Sok embert vonzott a vindornyafoki kolbásztöltő verseny

A negyedik farsangi kolbásztöltő versenyt rendezték meg szombaton a faluban.

Góth Imre

A gyenesdiási Ízőrzők csapatának tagjai, illetve a kép bal szélén Hág Attila vindornyafoki polgármester látható

Fotó: Góth Imre

A nyolc részt vevő csapat főként a szomszédos településekről érkezett, és tagjaik té­lűző jókedvvel serénykedtek délelőtt a művelődési központ udvarán. Előkerültek a maskarák és a hozzájuk tartozó vidám rigmusok, illetve az ilyenkor elmaradhatatlan különféle hangulatfokozók is. Délre minden massza kolbászformát öltött, és ekkor a zsűrire várt a döntés nehéz feladata.

Kóstolhattak a hagyományos zalai ízek mellett bajor kolbászt, sajttal „megbolondítva” és felvidékit a Pozsonyhoz közeli Nagyfödémesről érkezett Vidám Asszonyok csapatától. Az ítészek jó szóval dicsérték az eléjük került finom falatokat, a dolgos órák után pedig következhetett a vidám farsangi táncmulatság.

A gyenesdiási Ízőrzők csapatának tagjai, illetve a kép bal szélén Hág Attila vindornyafoki polgármester látható Fotó: Góth Imre

– Ma mindenki nyert, aki eljött Vindornyafokra – mondta Hág Attila polgármester, majd a rendezvényükről elárulta: – A hagyományok és az eredeti ízek megőrzése idén is sikerült kicsiny településünkön. Ízletes kolbászok készültek. Fontosnak tartjuk a népszokások megőrzését. Megtartottuk a Vince-napi határjárást a négyéves otelló ültetvényünknél. Először fogunk idén szüretelni a 270 tőkéről, be is szereztünk már 500 liternyi hordót és a pincénk is fogadóképes. Február végén az általános iskolás korú gyerekeknek rendezünk farsangi mulatságot. A nyáron nálunk táborozókat várjuk vissza. Jól érezték magukat, számháborúztak és tücskök-bogarak megfigyelése közben ismerkedtek a természettel – zárta mondandóját a közeli tervek felvillantásával a település első embere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában