Útmutatás

2019.01.09. 08:00

Segítik a turisták tájékozódását Nagykanizsán

A turisták tájékozódását segítő információs táblákat helyezett ki Förhénc-hegyre a Förhéncért Egyesület.

Horváth-Balogh Attila

Skanecz Sándor az információs táblák egyikénél

Fotó: Horváth-Balogh Attila

Skanecz Sándor, a Nagykanizsa határában lévő szőlőhegy gazdáit tömörítő civil szervezet elnöke elmondta: a táblát a Cselekvő Közösségek Program keretében helyezhették ki.

Skanecz Sándor az információs táblák egyikénél
Fotó: Horváth-Balogh Attila

– A projektben a Förhéncért Egyesület azt vállalta, hogy a hegyen, az öreg- és újförhénci részen, elsősorban az országos kék túra útvonalán információs táblákat helyezünk ki – mondta Skanecz Sándor. – Egy általános információs rendszert szeretnénk kialakítani annak érdekében, hogy a Förhéncre látogatók könnyen be tudják azonosítani a tartózkodási helyüket, s tájékozódhassanak a túralehetőségekről, a borturizmusba már bekapcsolódott pincészetekről, a főbb látványosságokról, kápolnákról, kőkeresztekről. Azt gondolom, hogy a négy tábla, amit kihelyeztünk, jól sikerült, átlátható, s mindegyiken van egy úgynevezett QR-kód, amely a Förhéncért Egyesület honlapjára visz tovább.

Skanecz Sándor hozzátette: a táblán már feltüntették azt a kőkeresztet is, amit sikerült megmenteniük az enyészettől, s amelyről lapunk is beszámolt nemrég. Egyúttal felhívta a figyelmet a Förhéncért Egyesület jótékonysági báljára, melyre január 12-én 18 órakor kerül sor a Kiskanizsai Általános Iskolában. A bevételből a szőlőhegy infrastruktúra-fejlesztését finanszírozzák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában