betöltött mind a négy háziorvosi praxis

2018.12.06. 11:30

Kívül-belül megújult az orvosi rendelő Lentiben

Felújított külsővel és átalakított fogadótérrel szolgálja a pácienseket a szerdán átadott III. és IV. számú háziorvosi rendelő.

Korosa Titanilla

A szalagátvágás pillanata a megújult orvosi rendelő előtt. Balról: dr. Pál Attila, majd a két körzet orvosai, dr. Szalay Tamás és dr. Zsirai Marianna, valamint Horváth László és Vigh László Fotó: a szerző

A mintegy 80 millió forintos saját és TOP-os forrásból elvégzett felújítás során a két rendelőnek helyet adó épületet átalakították és felújították.

Az avatóünnepségen Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos először a városban tervszerűen megvalósuló fejlesztéseket méltatta, majd a háziorvosok munkájának jelentőségéről szólt.

– A háziorvosok sokat tudnak tenni azért, hogy a magyar társadalom egészséges maradjon és minél többen tudjanak családjukban, munkahelyükön helyt állni – mondta. – Köszönet illeti az orvosokat, akik bent vannak az ellátórendszerben, mert sajnos több száz háziorvosi szolgálatból hiányzik az orvos.

Dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke hangsúlyozta, hogy Lentiben az egészségügyi rendszer fejlesztése évek óta folyamatos, az ellátáshoz való hozzáférés lehetőségét magas szintre fejlesztették, minden itt élőnek van lehetősége arra, hogy megkaphassa a szolgáltatást, amire szüksége van. Kiemelte, hogy ma már a városban mind a négy háziorvosi praxis betöltött.

A szalagátvágás pillanata a megújult orvosi rendelő előtt. Balról: dr. Pál Attila, majd a két körzet orvosai, dr. Szalay Tamás és dr. Zsirai Marianna, valamint Horváth László és Vigh László Fotó: a szerző

Horváth László polgármester a beruházás részleteit ismertette és köszönetet mondott a közreműködőknek:

– Megtörtént az akadálymentesítés, az épület hő- és vízszigetelése, a nyílászárók cseréje. Két különálló orvosi rendelőt alakítottak ki a hozzá tartozó egy-egy fektető helyiséggel és intimszobákkal, továbbá öltöző helyiségekkel és személyzeti öltözővel. Az építészeti felújítás mellett új, korszerű eszközöket, műszereket és bútorokat is beszereztek a projekt keretében – sorolta a polgármester, majd hozzátette: a továbbiakban tervezik a rendelő előtti járdaszakasz megújítását is.

Zárásként Gáspár Lívia, az önkormányzat egészségügyi és szociális bizottságának elnöke foglalta össze a város egészségügyének történetét, valamint bemutatta a helyben jelenleg működő ellátórendszert és szólt a háziorvosok feladatairól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában