Gyermeknevelési prémiumot adtak

2018.12.11. 07:00

Önkormányzati segítség a zalaapáti családoknak

A szociális támogatásokból fennmaradt összeget a zalaapáti családok támogatására fordította az önkormányzat: minden gyermeket – pontosabban szüleiket – 14 ezer forinttal segítette a falu.

Keszey Ágnes

A kezdeményezésnek egy másik aktualitása is van: idén tízéves a Zalaapáti Ifjú Polgára program, mely magában foglalja az újszülöttek, az óvodások és iskolások segítését.

– Maradt még pénzünk a szociális célokra szánt keretből, amit úgy szerettünk volna szétosztani, hogy minél többen kapjanak belőle. Úgy gondoltuk, hogy idén gyermeknevelési prémiumot adunk minden 18 év alatti zalaapáti gyermek családjának, ha életvitelszerűen élnek a településen. Összesen 3,2 millió forintot, gyermekenként egységesen 14 ezer forintot osztottunk szét karácsony előtt, hogy könnyebb legyen a bevásárlás – mondta Vincze Tibor polgármester, hozzátéve, ha jövőre is marad megtakarítás, akkor lesz folytatása az idei kezdeményezésnek.

Ugyancsak megtakarításból idén is minden 80 év feletti zalaapáti aranykorú két köbméter aprított tűzifát kapott. A nem fával fűtő helyi időseket ennek a pénzbeli értékével segítették. Az akcióra 3,8 millió forintot fordítottak.

(Kiemelt képünk illusztráció.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában