Mézes reggeli

2018.11.28. 07:00

Mézzel kínálták az iskolásokat Gyenesdiáson

A mézfogyasztás népszerűsítésére, egészséges hatásaira irányítja a figyelmet a Mézes reggeli című országos program, amelyhez a gyenesdiási óvoda és iskola idén is csatlakozott.

Keszey Ágnes

Divinyiné Zsadányi Mónika étkezdevezető, dr. Hetényi Marinetta Orsolya, Fodor Bence és Hajas Bercel Fotó: Buzás-Belenta Réka

Fotó: Buzás-Belenta Réka

Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) által meghirdetett Mézes reggeli című programot pénteken tartották. Buzás-Belenta Réka, a gyenesdiási önkormányzat marketingreferense hírül adta: az óvodásoknak Tóth Péter, az OMME Veszprém megyei szaktanácsadója kis csomag mézet ajándékozott, Kovács András gyenesdiási méhész pedig idén ismét 5 kilogramm méz felajánlásával támogatta a rendezvényt. S hogy a gyerekeknek ízlett a mézes reggeli, mi sem bizonyítja jobban, hogy az iskolában röpke egy óra alatt el is fogyott a körülbelül 900 adaghoz szükséges összes méz.

Divinyiné Zsadányi Mónika étkezdevezető, dr. Hetényi Marinetta Orsolya, Fodor Bence és Hajas Bercel Fotó: Buzás-Belenta Réka

A mézes reggeli országos programsorozata Tatabányán kezdődött. Az Agrármarketing Centrum a mézfogyasztás növelése érdekében fesztiválokat is szervez, és médiakampányt indított. A rendezvényen az MTI beszámolója szerint az is elhangzott: az Európai Unió 27 tagállama közül Magyarország harmadik a méhsűrűséget tekintve, az EU-n belüli mézkereskedelemben az ország 40 százalékos részt birtokol. A megtermelt méz 80-90 százalékát külföldön értékesítik, sokszor rosszabb minőségű termékek feljavítására. A magyar mézfogyasztás lassan emelkedik, 0,8 kilogramm fejenként, miközben az uniós országokban átlagosan 1,7 kilogramm évente.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában