több milliós fejlesztés

2018.11.08. 11:30

Megújult a jubiláló Landorhegyi Óvoda

Működésének negyvenedik évfordulóját ünnepli a Landorhegyi Óvoda Kodály Zoltán Utcai Tagóvodája. A jubileum mellett egy átfogó felújítás is aktualitását adta az intézményben megtartott tegnapi ünnepségnek.

Hajdu Péter

A felújított óvodaépület előtt Vigh László, Dormánné Nyakas Tünde, ifjabb Sándor Dénes György és Balaicz Zoltán Fotó: Pezzetta Umberto

Ezekben a napokban az évfordulót már megünnepelték szülői körben is. Tegnap pedig a gyerekek kedves zenés műsort adtak az ünnepségre meghívottaknak, köztük városi vezetőknek, s a többi óvodából érkezett vendégeknek. A nagy és finom meglepetés a műsor végén kocsin betolt csillagszórós, 40-es számmal feldíszített torta volt, amiből természetesen mindenki kapott kóstolót.

Az ünnepségen Balaicz Zoltán polgármester mondott beszédet, amelyben emlékeztetett, hogy a város 2014-ben elhatározta, 2020-ig minden nevelési, oktatási intézményét megújítja.

– E tekintetben jól állunk, hiszen a bölcsődei programmal nagyjából végeztünk, és az óvodák felújításával is jól haladunk – mondta a polgármester.

A felújított óvodaépület előtt Vigh László, Dormánné Nyakas Tünde, ifjabb Sándor Dénes György és
Balaicz Zoltán Fotó: Pezzetta Umberto

Balaicz Zoltán polgármester elmondta továbbá, hogy az általános- és középiskolákra is kiterjed ez a felújítási hullám. – Itt, a Kodály Zoltán utcai óvoda esetében a Településfejlesztési Operatív Programban 97 millió forint állt rendelkezésünkre az intézmény felújítására, de látható volt, hogy ez minden álmunk megvalósítására nem elegendő. Ezért Zalaegerszeg önkormányzata saját forrásból további 37 millió forinttal egészítette ki ezt a forrást, így 134 millió forintból újult meg az óvoda – közölte a tényeket a polgármester, majd az óvoda és dolgozóinak négy évtizede folytatott hivatásszerető munkájáról szólt személyes hangvétellel.

Mint mondta, e negyven év alatt nagyon sok kisgyerek szerzett életre szóló élményeket, s a város közössége számára nagyon fontos az a munka, amit a nevelési intézményben végeznek. Balaicz Zoltán az óvoda számára az önkormányzat kitüntető oklevelét adta át fennállásának 40. évfordulója alkalmából, megköszönve a nevelők áldozatos, nagy szaktudással végzett munkáját, a mindennapok során nyújtott szeretetet és lelkiismeretes gondoskodást, amelyben az elmúlt négy évtized során zalaegerszegi gyermekek részesültek. Az oklevelet Dormánné Nyakas Tünde tagóvoda-vezető vette át. A felújítás során kicserélték az épület valamennyi nyílászáróját, hőszigetelték a homlokzatot, a gyermek és felnőtt mosdókat felújították és egy mozgáskorlátozottak számára kialakított mosdót is üzembe helyeztek. Mindezen túl az intézmény egész területét újra járólapozták, kifestették a csoportszobákat.

Az intézményt szeptember 10-től vették ismét birtokba a gyerekek és a nevelők. A polgármestert követően Vigh László országgyűlési képviselő mondott köszöntőt, s a településfejlesztésről országos távlatban beszélve a csok-program vidéki kiterjesztésének kormányzati szándékáról, s ennek jelentőségéről szólt. Mint mondta, nagy jelentőséggel bír, hogy három- és hatéves kor között mi történik a gyerekekkel, ez az iskolai előkészítés fontos és felelősségteljes időszaka, ami mellett természetesen meghatározó a családi háttér is. A jubileumot és a felújítást ifjabb Sándor Dénes György önkormányzati képviselő is köszöntötte, majd Mátai Ferenc, a Landorhegyi-iskola igazgatója sportszereket adott át az intézménynek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában