Megajándékozták a szépkorúakat

2018.11.13. 10:00

Közösségi aktivitásukért kaptak díszoklevelet a lendvadedesi vagányok

Baráti beszélgetésre és vacsorára várták a kultúrházba az elmúlt hétvégén a település szépkorú lakóit.

Korosa Titanilla

Gaál Pálné Irma nénit (középen) külön köszöntötték Fotó: Korosa Titanilla

Pénteken több ok is adódott az ünneplésre a 34 lelkes faluban. Az idősek találkozója keretében elismerésben részesült egy helyi baráti társaság, illetve a Márton-napi hagyományokat is felelevenítették: mécsest gyújtottak a település központjában álló Szent Márton szobornál, valamint az ilyenkor hagyományos libavacsorával várták a vendégeket.

A szépkorúakat Szabadi Tamás polgármester, Bodó Csa­báné alpolgármester és Bal­láné Kulcsár Mária jegyző köszöntötte ajándékcsomagokkal. Azokról a név- és születésnaposokról sem feled­keztek meg, akik ebben az időszakban ünnepelnek évfordulót, illetve külön köszöntötték a legidősebb lendvadedesi polgárt, a 93 éves Gaál Pálné Irma nénit, aki ráadásul a múlt héten ünnepelte születésnapját.

Gaál Pálné Irma nénit külön köszöntötték Fotó: Korosa Titanilla

Szabadi Tamás elmondta: öt szépkorú lakója van Lendvadedesnek, az átlagéletkor pedig a faluban 41,5 év.

Az önkormányzat díszoklevelet adományozott a Lendvadedesi vagányok névre ke­resztelt baráti társaságnak, mely például a térségi főzőversenyekről rendre jó eredményekkel tér haza, ezzel is öregbítve a település hírnevét. A közösségi életben való aktív részvételt pedig a jövőben is folytatni kívánják.

A faluban a következő esemény december közepén a karácsonyi ünnepség lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában