Egészséghét

2018.11.28. 07:00

Interaktív előadásokat, vetélkedőt szerveztek a diákoknak Miklósfán

Az egészséges életmódot népszerűsítő hét programjai között kedden a mozgásé volt a főszerep a miklósfai városrész általános iskolájában.

Benedek Bálint

A felsősök alkotta győztes csapat tornazsákokat kapott ajándékba Fotó: Szakony Attila

Fotó: Szakony Attila

Az ökoiskola címmel is rendelkező intézmény nagy hangsúlyt fektet a gyerekek egészségtudatos nevelésére, ezért minden évben számos programot szerveznek. Sebestyén Nikoletta iskolaigazgató elmondta: a város egészségvédelmi alapjának támogatásával rendezett tematikus héten az egészséges életmódra és a környezettudatosságra hívják fel a fiatalok figyelmét.

A felsősök alkotta győztes csapat tornazsákokat kapott ajándékba Fotó: Szakony Attila

– A hetedikes tanulókat érzékenyítő előadások is várják – folytatta az igazgató. – A hét során súlyos fogyatékossággal élőket látogatnak meg, s velük töltenek egy órát, majd egy pszichológus szakértő segítségével bepillantást nyerhetnek a fogyatékkal élő embertársaik életébe, hétköznapjaiba.

A diákok hasznos információkat kaphatnak a szenvedélybetegségek következményeiről, a védőoltások fontosságáról is, a pedagógusokat elsősegély-nyújtási ismeretekkel vértezik fel. Tegnap pedig az alsósok és a felsősök is játékos sportvetélkedőn vettek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában