Magyarok kenyere program

2018.10.13. 07:00

Több mint tizenhárom tonna búzát gyűjtöttek össze a zalai gazdák

A zalai mezőgazdasági termelők lehetőségeikhez képest idén is hozzájárultak a Magyarok kenyere program búza-adománygyűjtéséhez. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Zala Megyei Szervezete pénteken tartotta meg a megyei adományozó napot.

HP

Az Ady-iskola diákjai a kenyérről szóló műsort adtak elő az ünnepség keretében Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

A Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben megtartott ünnepségen az Ady-iskola harmadikos tanulói a mindennapi kenyérrel, aratással kapcsolatos kedves műsort adtak a vendégeknek, majd Süle Katalin, a megyei kamara elnöke mondott beszédet.

Megemlékezett a gazdaszervezetek évekkel ezelőtt indult szervezéséről, s a létrehozott gazdakörökről, amelyek összefogása is segíti a Magyarok kenyere program sikerét. Az elnök elmondta, és egyúttal megköszönte, hogy idén erejükön felül ajánlottak fel a termelők a program számára búzát. Ugyanis az időjárás – esőzések, jégverés – elsősorban ezt a vidéket sújtotta. Már szinte mindenhol learattak az országban, amikor Zalában még csak az elején tartottak, s a termés kevesebb lett a tavalyinál. Ennek ellenére idén is sikerült összegyűjteni 13,6 tonna búzát, 80 zalai gazdálkodó felajánlását a Magyarok kenyere program keretében.

Az Ady-iskola diákjai a kenyérről szóló műsort adtak elő az ünnepség keretében Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Az ünnepségen Süle Katalin és Nagy Kálmán, a zalai kamara vidékfejlesztésért felelős alelnöke adományozólevelet és jelképesen egy kiló lisztet adott át a kedvezményezett intézmények megjelent képviselőinek. Összesen 8187 kilogramm lisztet juttatnak el 26 szociális intézménynek támogatásként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában