Köszönet jár a Karitásznak

2018.10.24. 09:00

Díjat vehetett át a kiskanizsai Sarlós Boldogasszony csoport vezetője

Caritas Hungarica Díjat kapott Spányi Antal püspöktől, a Katolikus Karitász elnökétől Tulman Gézáné, a kiskanizsai Sarlós Boldogasszony Katolikus Karitász vezetője.

Horváth-Balogh Attila

Tulman Gézáné 2013 óta vezeti a csoportot Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

A 2012-ben alapított díjjal azon önkéntesek munkáját ismerik el, akik hosszú évek óta áldozatosan szolgálják rászoruló, magányos, beteg embertársaikat. Idén negyvenen kapták meg az elismerést.

– Hangsúlyozom, a díjat nem én, hanem a karitászcsoport érdemelte ki. Ezért az átadó ünnepségre 3 aktivistánkat is magammal vittem: Illés Ferencnét, Horváth Lászlónét, illetve Horváth Istvánnét – jelezte Tulman Gézáné. – Továbbá elkísért minket a plébánosunk, Nagy Vendel atya is.

Tulman Gézáné 2013 óta vezeti a csoportot Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

A több mint másfél évtizede működő kiskanizsai csoportot dr. Joós Lászlóné alapította, akitől Tulman Gézáné 2013- ban vette át a vezetést. A tagok folyamatosan segítik és látogatják a városrész rászorulóit, kiemelten figyelve az egyedül élő idősekre, betegekre és a nagycsaládosokra. Minden novemberben teadélutánt rendeznek a szépkorúaknak, csatlakoztak az Egymillió csillag a szegényekért kezdeményezéshez, és évről évre felelevenítik a Szent Erzsébet-kenyérosztás hagyományát is. Maguk készítette ajándékokból és jelképes összegért megvásárolható jó minőségű ruhákból vásárokat rendeznek, s a bevétel adja jótékony akcióik hátterét. Legfontosabb tervük a fiatalítás. A Kaposvári Egyházmegyéből a somogyi Gadány karitász csoportjának vezetői, Ladencsics János Zoltán és felesége kapta meg a díjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában