Hat jelöltet neveztek be

2018.09.04. 11:00

Újra megméretik kertjeiket a gutorföldeiek az országos versenyen

Közel száz, gondosan művelt helyi kert közül végül hatot neveztek be a program falubeli koordinátorai a Magyarország legszebb konyhakertjei elnevezésű vetélkedő idei országos versenyére.

Korosa Titanilla

Balról két kerttulajdonos, Hegedűs Elena és Hegedűs István, jobbra pedig a koordinátorok, Fercsák Lászlóné és Novotnik Mihály. Októberben lesz végeredmény Fotó: a szerző

A nyár elején megtartott első kertbejáráson 92 kertet és annak tulajdonosát látogatták meg a konyhakertmozgalom helyi koordinátorai, a második, augusztusi bejárásra 96-ra bővült a nevezések száma.

– A helyiek mellett Csertalakosról, Bakról és Nagypáliból is neveztek velünk együtt kertművelők, így állt össze ez a magas szám – mondta Fercsák Lászlóné helyi koordinátor. – Minden kategóriában van indulónk, az országos döntőre 1-1 mini, normál, valamint 4 zártkertet nevezünk, a szükséges dokumentációt már el is küldtük. A szárazság idén rányomta a bélyegét a növények fejlődésére és a kertek küllemére, nehezen indultak neki az esők miatt a zöldségek, aztán a meleg miatt gyorsan leérett minden. Mindenki ahogy tudta, próbálta kivédeni mindezeket a negatív hatásokat, a tulajdonosok öntözték a növényeket, a rendelkezésre álló időt kihasználták, talán egyetlen olyan nevezőnk van, akinek munkája miatt idén kevesebb ideje jutott a konyhakertjére. Összességében a kertek most is szépek, de az idő nem áll meg: az ősz már meglátszik rajtuk.

Balról két kerttulajdonos, Hegedűs Elena és Hegedűs István, jobbra pedig a koordinátorok, Fercsák
Lászlóné és Novotnik Mihály. Októberben lesz végeredmény Fotó: a szerző

Fercsák Lászlóné – visszatérve a versenyre való nevezésekhez – hozzátette, hogy minden kiválasztott kerttulajdonos örült a lehetőségnek, ketten közülük első alkalommal méretik meg magukat az országos mezőnyben.

– Két olyan újoncunk van, akiket – bár már öt éve részt vesznek a vetélkedőn – az országosra most először neveztünk – magyarázta a koordinátor. – Most értek el oda, hogy mindenképpen nevezni kell kertjeiket. Eredmény előreláthatóan majd októberben lesz, ekkor derül ki, hogy a gutorföldi kertművelők idén milyen eredményeket értek el az országos kertvetélkedőn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában