Környezettudatosság

2018.09.29. 08:00

Ökonap a zalaegerszegi Dísz téren

Nyolcadik alkalommal hívta ökonapra partnereit pénteken a Petőfi Sándor és Dózsa György Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola.

MH

A rendezvény keretében kézműves-foglalkozás is zajlott Fotó: PU/Zalai Hírlap

Közel kétezer gyerek és fiatal fordult meg a Dísz téren, több általános iskola, valamint a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum képviseletében, hogy magába szívja a környezettudatos életmód alapeszméit – mondta el Szláveczné Laposa Zsuzsa, a Petőfi-iskolai koordinátora. Ehhez a téren felállított ökostandok kínáltak muníciót, amelyek jóvoltából a hulladék szelektív gyűjtésétől az édesvíz megbecsülésén át a környezetbarát járművek fontosságáig számos információ és impulzus érte a gyerekeket.

A rendezvény keretében kézműves-foglalkozás is zajlott Fotó: PU/Zalai Hírlap

A város minden óvodája képviseltette magát, kiállítás nyílt a gyerekek természetes alapanyagokból készített munkáiból, továbbá a program keretében is zajlottak kézműves-­foglalkozások.

Idén az ökonap egybekapcsolódott az európai diáksport napjával, s ennek jegyében a Petőfi és a Dózsa több mint ötszáz felső tagozatos diákja futott 2018 métert az Európa és a Dísz tér körül. Utána pedig nem üdítőt, hanem limonádét kaptak frissítőnek, a műanyag poharakat pedig külön kukába tették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában