Korlátok nélkül a teljesebb életért

2018.09.07. 07:00

Infokommunikációs eszközökre pályázhatnak a zalai mozgáskorlátozottak

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) az infokommunikációs akadálymentesítést szolgáló programjára uniós pályázaton több mint 728 millió forint támogatást nyert, amiből mozgáskorlátozottakat támogatnak speciális eszközökkel.

HP

Képünkön Sziva Beáta, a mozgássérültek megyei egyesületének sorstársi tanácsadója és mentora egy speciális billentyűzetet mutat. Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

A szövetség és Zala megyei tagszervezete tegnap tájékoztatást tartott a Korlátok nélkül című programról, amiben mozgáskorlátozottak pályázhatnak infokommunikációs eszközökre és a használatukhoz szükséges segítségre.

Képünkön Sziva Beáta, a mozgássérültek megyei egyesületének sorstársi tanácsadója és mentora egy speciális billentyűzetet mutat. Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Polyecskó Tibor, a MEOSZ koordinátora arról tájékoztatta a megjelent szakembereket, intézményvezetőket és mozgáskorlátozott személyeket, hogy a programban segítséget adnak a közszolgáltatásokhoz való hozzáférésben, a fogyatékkal élők önállóságának fokozásában, az önrendelkező élet megvalósításában.

Jelentkezési feltételek

A jelentkezés legfontosabb feltételei között elmondta: 18–65 év közötti súlyosan mozgáskorlátozottak pályázhatnak, akik fogyatékos támogatásban részesülnek, vállalják, hogy a számukra juttatott eszközöket használják, együttműködnek a MEOSZ-szal. Laptopot, tabletet is juttatnak a sikeres pályázóknak, és a gépek kezeléséhez szükséges olyan speciális eszközöket, amelyeket szakértők, a programban kiképzett mentorok állapítanak meg. Be is mutattak néhányat, többek közt speciális billentyűzetet, nagy méretű egeret és egyéb, a különféle fogyatékossággal élők számára kifejlesztett perifériákat. A programba országosan 600 személyt vonnak be.

Jelentkezni elektronikusan, a MEOSZ honlapján lévő jelentkezési lap kitöltésével lehet. Mint elhangzott, ha valaki kéri, a pályázati lap kitöltésében segítséget ad a mozgássérültek megyei szervezete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában