25. évforduló

2018.09.26. 07:00

Emléktáblát is avattak a jubiláló méhészek Söjtörön

Megalakulásának negyedszázados évfordulóját ünnepelte szombaton saját közösségi házában a Söjtör és Térsége Méhészeinek Egyesülete.

Varga Andor

Az első 25 évet ünnepelték Fotó: Söjtör és Térsége ME

A szervezet tagjai mellett érkeztek méhészek Nagykanizsáról, Keszthelyről és Lentiből is, hogy együtt ünnepeljenek a söjtöri kollégákkal.

– Nagy örömünkre több alapító tag, illetve az előző elnök, Jordán Ferenc is elfogadta a meghívásunkat – mondta Czémán László, az egyesület jelenlegi első embere. – Az ő nevéhez fűződik a szervezet történetének több mint két évtizede, sokat tett ezért a közösségért. Ez ma is egy jó csapat, az idősek tapasztalata és a fiatalok lendülete jól kiegészíti egymást. Remélem, erről az ötvenedik évfordulón is megemlékezhetünk majd együtt.

Az első 25 évet ünnepelték Fotó: Söjtör és Térsége ME

Az ünnepségen Könyves Gábor, Söjtör polgármestere örömét fejezte ki, hogy ez a szakmai szerveződés is jelen van a faluban, és az önkormányzat további támogatásáról biztosította a civileket.

A folytatásban Jordán Ferenc, az egyesület tiszteletbeli elnöke elevenítette fel a kezdeteket: az érdekérvényesítő közösség építése 1989-ben, szakcsoportként kezdődött meg, majd 1993-ban vették fel az egyesületi formát.

Zárásként a korábbi és a jelenlegi elnök együtt leplezte le az épület falán a jubileumra készült emléktáblát. Az ünnepség hivatalos része a helyi népdalkör fellépésével ért véget. Aztán következhetett a születésnapi torta elfogyasztása, illetve a jó hangulatú, baráti együttlét, ami amúgy is jellemzője a söjtöri méhészek összejöveteleinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában