Egyre nagyobb élet zajlik

2018.09.29. 07:00

Elkezdődtek a tesztelések az autóipari próbapályán

Megkezdődtek az első tesztek a város határában épülő autóipari próbapályán. Erről számolt be pénteken helyszíni sajtótájékoztatón Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos.

Arany Gábor

Vigh László és Hamar Zoltán a tesztpályán Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Elhangzott, a 2032 méter hosszú, 12 méter széles, biztonsági sávval szegélyezett, úgynevezett kezel­hetőségi pályán hétfőn gördültek végig az első tesztelt autók. A kis- és nagysebességű kezelhetőségi pálya a kormányzás, az ESP és egyéb, a járművek menetdinamikájára ható rendszerek tesztelésére szolgál. Többféle útvonallal változatos nyomvonalat biztosít ehhez; egyes szakaszain esőztető rendszert is kiépítenek. Itt lehet tesztelni majd az önvezető járműveket is lakott területen kívüli körülmények között.

Vigh László és Hamar Zoltán a tesztpályán Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Hamar Zoltán, az Autóipari Próbapálya Zala Kft. műszaki vezetője elmondta: az első vevőjük a héten vette igénybe szolgáltatásaikat.

Hamar Zoltán elmondta: Az első ügyfél elégedetten távozott, a jövő héten pedig osztrák autóipari gyártó érkezik és 10 jármű vizsgálatát tervezi. Elhangzott: elkészült a háromszáz méter átmérőjű dinamikus kör, és ott is megtörténtek az első próbavezetések. A pályaelemek mellett már használatba vették a műhelyeket, valamint az irodákat is. A következő hetekre pedig több osztrák, német és magyar cég jelentkezett be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában