Felavatták

2018.08.04. 17:24

Digitális kulcs nyitja – ifjúsági klubbal is bővült a boncodföldei faluház

Szombaton falunap keretében avatták fel a 22 millió forintból kibővített faluházat.

Magyar Hajnalka

Vigh László (balról) és Fehér Károly a faluház új szárnya előtt. A szalagátvágásnál Molnár Flóra és Varga Emese segédkezett. Fotó: Pezzetta Umberto

Fehér Károly polgármester elmondta, a hatvanas években emelt faluház több alkalommal bővült már. A legfrissebb, tavaly ősszel kezdődött munkálatoknak köszönhetően vizesblokkal, öltözőszárnnyal, konyhabővítéssel, valamint a pinceszinten ifjúsági klubbal teljesedett ki. Forrásként a falu megtakarítása, valamint a jól gazdálkodó településként elnyert 6,5 milliós állami forrás szolgált. A korszerűsítés különlegessége, hogy a faluház digitális technikával nyitható és zárható.

Vigh László (balról) és Fehér Károly a faluház új szárnya előtt. A szalagátvágásnál Molnár Flóra és Varga Emese segédkezett. Fotó: Pezzetta Umberto

- Ha valaki használni szeretné például az ifjúsági klubot, csak felhívja a nyitásra jogosult személyt, aki a telefonjáról egy gombnyomással ki tudja kapcsolni a riasztót, s szabaddá teszi a belépést. A zárás ugyanígy zajlik. Megszűnik az a gyakorlat, hogy minden egyes használatkor a helyszínre kelljen sietni a kulccsal – részletezi a polgármester. Miután megtudjuk róla, hogy informatikus, már a szellemes megoldás ötletgazdája után sem kell nyomozni. A rendszer biztonságtechnikailag védett, áramszünet esetén is zárva marad a ház. Folytatásként azt tervezik, hogy a padlófűtés is digitális vezérlésű legyen.

A programon részt vett Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos is. Gratulált a település közösségépítő törekvéseihez, amelyek immár korszerű faluházban bontakozhatnak ki. Utalt rá, hogy Boncodfölde, mint jól gazdálkodó település már két alkalommal kapott 6,5 millió forint állami támogatást. Az első tételt útépítésre fordították, s most ugyancsak jól sáfárkodtak a pénzzel. Kiemelte, a falu azon kevés számú kistelepülés közé tartozik, ahol nem fogy a lélekszám. Szólt a Modern falvak program tervezett törekvéseiről, s remélte, hogy Boncodfölde is hasznos ötletekkel járul majd hozzá a vidékfejlesztés ezen szegmenséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában