Megbecsülés, törődés

2018.07.31. 07:00

Szépkorúakat köszöntöttek Keménfán

A község lakóinak közel harmada nyugdíjas, így az önkormányzat kiemelt feladatának tartja az idősekkel való törődést.

Gyuricza Ferenc

Cser Gábor polgármester mondott köszöntőt Fotó: Gyuricza Ferenc

Többek között ezt mondta Cser Gábor, Keménfa polgármestere a településen vasárnap megtartott szépkorúak ünnepsége kapcsán.

A családias hangulatú rendezvényen műsorral, ajándékkal, valamint megvendégeléssel is kedveskedtek a meghívottaknak. Köszöntőt a polgármester mondott, ebben többek között az idős korúak iránti tisztelet és megbecsülés fontosságát hangsúlyozta, majd a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár támogatásával a Harangláb népzenei együttes adott műsort.

Cser Gábor polgármester mondott köszöntőt Fotó: Gyuricza Ferenc

– A településünk közel száz lakójának mintegy harmada szépkorú – mondta Cser Gábor. – A velük való törődést kiemelt feladatunknak tekintjük, nemcsak az ünnepnapok során, hanem a hétköznapokban is. A falugondnoki szolgálat egyik alapfeladata, hogy az orvoshoz való eljutásban, a gyógyszerek beszerzésében, a bevásárlásban, a mindennapi szükségletek elvégzésében segítséget nyújtson számukra, de egyéb módon, például a téli tüzelő beszerzéséhez nyújtott segítséggel is igyekszünk támogatni őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában