Puszika Oszika

2018.07.24. 16:30

Idén úsznak is, nem csak eveznek a zalai flúgos futamon

E hét végén rendezik meg Zalabér és Zalaszentgrót között a Puszika Oszika elnevezésű csónaktúrát és flúgos futamot, mely idén a Zala-átúszással is bővül.

Keszey Ágnes

Szombat lesz az „őrület napja” – így nevezik a szervezők a programot: szombaton egyéni és csoportos résztvevők eveznek majd a folyón, jórészt saját készítésű vízijárművükkel.

 

-Nem csak csónaktúra és flúgos futam lesz, hanem akinek van kedve és mersze átúszhatja a Zalát hosszában. Mivel a folyó sok helyen bokáig, sok helyen térdig ér, igazából csak futni kell a vízben, sokat nem kell úszni – szólt az idei év újdonságáról is Bangó Dezső főszervező. A verseny Zalabérből indul, a résztvevőknek kilenc kilométert kell megtenni a végállomásig, Zalaszentgrótig, ahol péntek, szombat és vasárnap este koncertek várják a közönséget. A fellépők között lesz Vikidál Gyula, Jónás Tamás bűvész és Zalatnay Sarolta, vasárnap pedig a gyerekeket várják nekik szóló programokra.

- A rendezvény célja, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy mennyire elhanyagolt állapotban van a folyó és a partja, mennyire gondot okoz, hogy nem lehet megközelíteni. Azt szeretnénk, hogy legyenek kialakítva horgászhelyek és pihenőhelyek. A verseny előtt most is három hétig szedték ki az önkénteseink a Zalából a szemetet és a gazt – hangsúlyozta Bangó Dezső.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában