Kiállítás

2018.07.04. 13:00

Egy fiatal lány természetképei teszik színesebbé a kanizsai kórház betegeinek napját

Megörökített érzéseim – e címmel nyílt fotókiállítása a nagykanizsai kórház Erdős László Kórházgalériájában Schmidt Katalin egyetemi hallgatónak.

Horváth-Balogh Attila

Valahol a szivárvány fölött

A tárlat, melyen tájképek, természetfotók láthatók, a júliusi és augusztusi nyári napokon nyújt kikapcsolódást a betegeknek és gyógyítóiknak. A kaposvári alkotó 1993. augusztus 16-án egy művészeteket és természetet szerető családban látta meg a napvilágot. Jelenleg környezetmérnök mesterszakon tanul a Pannon Egyetemen, Veszprémben. Nem csoda hát, hogy fotóinak legkedvesebb témája a természet, a környezet, s annak akár legapróbb részletei. A fényképezés iránti érdeklődése úgy 14-15 éves korában kezdődött, amikor az első kompakt fényképezőgépet kapta szüleitől. Ma már bárhová megy, a fényképező masina ott lapul a hátizsákban, hogy a megfelelő pillanatban kéznél legyen.

Valahol a szivárvány fölött

- Örömmel tölt el, hogy a rengeteg emlékezetes élmény megörökítése mellett a fotózás által sok embert ismerhettem meg, s szereztem vele új barátokat, nem mellesleg a páromat is – mondta el Schmidt Katalin. – Próbálok minél több helyre eljutni, mert kirándulni is nagyon szeretek, és imádom megfogni a látottak legapróbb részleteit, hangulatait, melyektől mindig elönt valami nagyon jó érzés. Talán ebből a képeken át valamit az embereknek is tovább tudok adni. Bízom benne, hogy fotóimmal elnyerem a gyógyulásukat váró betegek és gyógyítóik tetszését, színesebbé teszem velük a kórházban töltött napjaikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában