Rendezvény

2018.06.22. 08:30

Táborozó gyerekek és ellátottak közös sportnapja Zalaszentlászlón

Kibővített egészségnapot tartottak a Fagyöngy Egyesített Szociális Intézményben.

Szalay Csaba

A résztvevőket Molnár Nikoletta tornáztatta meg Fotó: Szalay Csaba

A rendezvényen az a 60 gyerek is részt vett, akik a megyei rendőr-főkapitányság nyári táborában töltik az időt.

Sznopek Veronika rendőrségi szóvivő elmondta: a nyári szünidőben a gyerekek elhelyezése nagy gondot jelent sok szülő számára, a főkapitányság ezen szeretne enyhíteni az országban egyedülálló nyári táborral, amelyet idén már harmadik alkalommal szerveztek meg a zalai rendvédelmi szerveknél dolgozók gyermekei számára. A háromhetes program a zalaszentlászlói Innovációs, Oktatási és Közösségi Központban zajlik.

A résztvevőket Molnár Nikoletta tornáztatta meg Fotó: Szalay Csaba

A sportnap pedig annak az együttműködési megállapodásnak a szellemében jöhetett létre, amely a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság zalai kirendeltsége és a főkapitányság közt létrejött. Györe Edina, a kirendeltség igazgatója elmondta: a program célja, hogy segítse a táborozó gyerekeket a másság elfogadásában, miközben megismerkednek a megye öt intézményéből érkezett ellátottakkal. A Fagyöngy vezetője, Ódor Richárd hozzátette: az egészségnapon összesen 130 résztvevő érezte jól magát, miközben játékos és tanulságos feladatokat oldott meg. Az első három helyezettet díjazták, de minden résztvevő kapott ajándékot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában