Kerékpárosok

2018.06.07. 16:37

Lentin is áthalad a Tour of Slovenia útvonala

A Kerka-parti várost is érinti június 13-án a Tour of Slovenia országúti kerékpáros verseny. Tegnap sajtótájékoztatót tartottak az eseményről a város képviselői és a szlovén szervezők.

Korosa Titanilla

A magyar és szlovén együttműködő partnerek​ Fotó: A szerző

A Tour of Slovenia országúti kerékpáros versenyt idén már 25. alkalommal szervezik meg. Magyarország -Lentin keresztül – első alkalommal csatlakozik a színvonalas, nemzetközi sporteseményhez, mely Lendváról, illetve Hosszúfaluból rajtol el jövő szerdán. Az öt napos verseny 600 kilométeres útvonala az első etap magyarországi kitérője után egész Szlovéniát érinti.

A kerékpárosok ezen az útvonalon haladnak Lentiben Fotó: A szerző

- Átlépve a szlovén-magyar határt Rédics felől a 75-ös számú főúton érkezik meg a mezőny Lentibe 13.30 körül és várhatóan 5-6 perc után el is hagyják a várost, vagyis gyors haladásra számíthatunk – mondta Horváth László polgármester. – A városba a Kossuth utcán érkeznek be, a körforgalomnál a Sugár utcára fordulnak, onnan a Béke, majd az Akácfa, Bethlen utcák következnek, majd a Kossuth útra fordulnak Rédics irányába és Göntérházánál térnek rá a szlovén szakaszra, mely Muraszombatig vezet az első napon. A magyar szakaszon a zavartalan versenyzést rendőrök, polgárőrök és helyi szervezők is segítik.

A magyar és szlovén együttműködő partnerek​ Fotó: A szerző

A tájékoztatón részt vett Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos is, aki elmondta: hasonlóan színvonalas, erős mezőnyt felvonultató kerékpáros verseny alig volt még az országban, így örömét fejezte ki, hogy erre Lentiben, illetve a határ mentén sor kerül. Elmondta, hogy a kormány a jövőben nagyobb figyelmet fordít a kerékpározásra és támogatják a kerékpárutak fejlesztését. Emellett szeretnék fejleszteni a Tour de Hongri kerékpáros körversenyt, hiszen ezek a sportesemények jelentős marketing eszközök, mivel a nemzetközi és a hazai sajtó is figyelemmel követi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában