Leaszfaltozták

2018.05.11. 07:00

Útfelújítási programba kezdett Csöde

Két belterületi, saját tulajdonában lévő utat újíttatott fel a napokban a település önkormányzata. A beruházás összköltsége mintegy 7,6 millió forintot tett ki.

Gyuricza Ferenc

Horváth József polgármester a frissen aszfaltozott Kossuth utcán

Fotó: Gyuricza Ferenc/ Zalai Hírlap

Erről Horváth József, az őrségi település polgármestere tájékoztatta lapunkat, aki azt is elmondta, a munkálatok költségeire már korábban pályáztak, ám akkor csupán tartaléklistára kerültek. Az elmúlt év végén kaptak értesítést arról, hogy a kormány támogatja az elképzeléseiket, ezért a beruházás költségének csak 15 százalékát kellett önerőből finanszírozniuk.

- Bár másfél évtizede sikerült az összes önkormányzati utat leaszfaltoznunk, ám közben többnek is jelentősen leromlott az állaga – mondta a polgármester. – A legrosszabb állapotban e kettő volt, vagyis az alsó-csödei településrészen a Kossuth út egy rövidke szakasza, míg Felső-Csödén egy név nélküli, mindössze helyrajzi számmal jelölt út.

Horváth József polgármester a frissen aszfaltozott Kossuth úton
Fotós: Gyuricza Ferenc/ Zalai Hírlap

Mindkettő három méter szélességű, teljes aszfaltozást kapott, de a a padkázást, valamint Felső-Csödén az árkolást is elvégeztettük – sorolta.

Horváth József hozzátette: a településszerkezet miatt sok az önkormányzati út, ezért is szeretnék folytatni a felújítási programjukat. A Hunyadi útra már be is adtak egy újabb pályázatot, viszont a két településrész közötti, 1970-ben aszfaltozott út állami fenntartásban van, így annak a lakók által jogosan kért javítása nem a falu hatásköre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában