Pályázat

2018.05.17. 16:26

Felújíthatják a pati haranglábat

A pályázati sikerek mellett a település arculatát befolyásoló harangláb a katolikus egyház segítségével újulhat meg.

Benedek Bálint

Bata Zoltán polgármester a ravatalozót mutatja Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

A Start munkaprogram keretében 14 fő az elmúlt időszakban két hektárnyi földet vetett be hagymával és burgonyával. Ezenkívül 750 ezer forint pályázati forrásból és némi önerővel felújítják a temető ravatalozóját.

– A kiegészített összeggel az épület teljes tatarozásán túl, a villamosvezetékek, valamint a tető cseréjére is lehetőség nyílik – mondta Bata Zoltán polgármester. – Nem ez az egyetlen előrelépés, hiszen a település arculatát nagyban befolyásoló harangláb teljes körű felújítására a katolikus egyház hathatós segítségével 4 millió forint érkezhet. Ebben nagy segítséget nyújtott Bednyák Vince plébános, így közös összefogással újra megszépülhet ez a műemlék.

Bata Zoltán polgármester a ravatalozót mutatja Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Ugyancsak örömhír, hogy a belterületi út- és járdafelújításra 15 millió forintot nyert a falu, melyből többnyire az elöregedett, töredezett gyalogutak újulhatnak meg.

– A faluház rendbetételére 20 millió forintot költenénk, ám egyelőre még nem döntöttek a támogatásról – folytatta Bata Zoltán. – A hivatalban található könyvtárberuházásra 2 millió forint áll rendelkezésünkre, melyből a teljes bútorzatot lecseréljük. Azonban az épületről sem feledkeztünk meg, saját költségvetésünkből csinosítjuk azt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában