Mura Program

2018.04.07. 08:00

Innovatív képzésekkel támogatják a Muravidék gazdáit

A tervek szerint 2019 január elsejétől a kivi és a káki is bekerül a támogatással telepíthető gyümölcsfajok közé.

Horváth-Balogh Attila

Ezt Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő, a Mura Program miniszteri biztosa jelentette be pénteken egy, a miklósfai Mindenki Házában megrendezett fórumon.

A Széchenyi Programiroda szervezésében lezajlott találkozón a fejleményt a Mura Program egyik fontos sikereként említette a miniszteri biztos, mely véleménye szerint megnyitja a lehetőséget újabb, különleges növénykultúrák elterjedése előtt.

A rendezvényen szó esett még többek közt a vidékfejlesztési program aktuális felhívásairól, a projektek előkészítésének támogatásáról, Hivekovics Ákos, a Hivekovics Családi Gazdaság vezetője pedig a legmodernebb technológiát képviselő Cravo-házról beszélt. Török Henrich, a Zala Zöld Szíve Vidékfejlesztési Egyesület munkaszervezet-vezetője a Mura Program keretében tervezett agrárképzésekről ejtett szót.

Elmondta: 50 millió forintos keret áll rendelkezésre ahhoz, hogy a Mura Program keretében az agrárszektort humán oldalról is megerősítsék különféle képzések révén. Mint rámutatott: ezek nem képesítést, hanem tanúsítványt adó képzések, melyek azonban országosan is rendkívül újszerűek és innovatívak lesznek, hiszen például a térségben megjelenő új növénykultúrák, az áfonya, a kivi, a káki, vagy éppen a füge termesztéséhez nyújtanak segítséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában