Életmód

2018.04.13. 14:00

Egészséghetet tart a zalalövői óvoda

Mi a mentők telefonszáma, s mit jelent, ha egy mentőautó fény- és hangjelzésekkel közlekedik? - egyebek közt ilyen kérdésekre kaphattak választ tegnap délelőtt a zalalövői mentőállomáson a helyi óvodások.

Gyuricza Ferenc

Zalalövői óvodások csütörtök délelőtt a mentőautóban, a hordágyat Cseke-Császár Zétény próbálta ki. Mellette Vajai Richárd mentőápoló, gépkocsivezető Fotó: Gyuricza Ferenc

A mentőkocsi belseje érdekelte a gyerekeket

A nyílt nap során folyamatosan váltották egymást az óvodai csoportok, és Vajai Richárd mentőápoló – aki gépkocsivezetői feladatokat is ellát – türelmesen adott magyarázatot valamennyi felmerülő kérdésre. A legnagyobb érdeklődés a mentőkocsi belsejét, annak felszerelését, berendezési tárgyait övezte, a leleményesebbek még a hordágyat is kipróbálták.

Zalalövői óvodások csütörtök délelőtt a mentőautóban, a hordágyat Cseke-Császár Zétény próbálta ki. Mellette Vajai Richárd mentőápoló, gépkocsivezető Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

- Tavaly rendeztük meg első alkalommal az egészségheti programsorozatunkat, s annak olyan sikere volt, hogy ez évben automatikusan a folytatás mellett döntöttünk – válaszolta kérdésünkre az óvoda vezetője, Kovács Imréné. – A rendezvények többsége a gyerekeknek szól, de a szülők, illetve a munkatársaink részére is igyekeztünk hasznos információkkal szolgálni.

Ez utóbbiak közé tartozott a szerdai, egészséges étkezéssel, a reggelizés egészségjavító hatásaival, továbbá az életerő és az életidő gazdálkodásának művészetével kapcsolatos előadás, amit az Oltalom Alapítvány munkatársai segítségével szerveztek meg, illetve kötöttek össze ételkóstolóval. Az előadások szünetében a védőnők jóvoltából vérnyomás, vércukorszint, továbbá testzsír mérésére is biztosították a lehetőséget.

A szülők is kapcsolódtak a programokhoz

Kovács Imréné kiemelte: a programsorozatot a szülők is támogatták, többek között azzal, hogy zöldségeket és gyümölcsöket biztosítottak a foglalkozások megtartásához, valamint az étkezésekhez.

Az óvodában a jövő héten is lesz külön program, az intézmény támogatására április 17. és 19. között papírgyűjtést tartanak, de összetaposott PET-palackok és fémdobozok, illetve műanyag kupakok gyűjtésével is támogathatják az intézményt a szülők, valamint a város és környéke lakói.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában