Március 15.

2018.03.13. 19:55

Petőfi domborművet avattak Alsónemesapátiban

Domborművet állítottak a faluban Petőfi Sándor tiszteletére. Túri Török Tibor alkotását kedden leplezték le.

Szabó Judit

Szeghy Csaba plébános megáldja az alkotást

Fotó: Katona Tibor/ Zalai Hírlap

A település lakosságát a művelődési házban Pereszteginé Cziráki Katalin polgármester köszöntötte, s megemlékezett az 1848-as forradalmi eseményekről. Ezt követően Manninger Jenő országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP) mondott beszédet, mielőtt az emlékparkban felavatták Túri Török Tibor Petőfi Sándort ábrázoló alkotását.

- Petőfi Sándor alakja a magyar történelemben legendás. Ő volt az a fiatal költő, aki szenvedéllyel írt hazájáról, aki gyújtószikra volt az 1848-as március tizenötödikei eseményeknél – mondta Manninger Jenő, hozzátéve: Petőfi Sándor neve egyet jelent a hazaszeretettel, a szabadsággal és a testvériséggel.

Szeghy Csaba plébános megáldja az alkotást
Fotós: Katona Tibor/ Zalai Hírlap

Beszédében azt is mondta: az ország 1848-ban együtt tudott szembenézni az idegen hatalmakkal, s most is erre az összefogásra lenne szükség, amikor hazánkat és Európát a bevándorlás fenyegeti.

A kultúrházban tartott ünnepségen műsort adtak a helyi óvodások és a Csertán Sándor Általános Iskola diákjai. A dombormű avatóünnepségén közreműködött a Történelmi Vitézi Rend. Az emlékművet Szeghy Csaba plébános áldotta meg, majd a rendezvény résztvevői elhelyezték koszorúikat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában