Nemzeti ünnep

2018.03.15. 15:20

Énekmondó Együttes – '48-as verseket hoztak az iskolába

Szerda délelőtt rendhagyó ünnepségre került sor március 15. alkalmából a Batthyány Lajos Gimnáziumban.

Horváth-Balogh Attila

Kiss Benedek, Kelemen Gyula és Kelemen Béla műsorának gerincét megzenésített Petőfi-versek alkották Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Annak is a sportpályáján, ahol az intézmény tanulói az Énekmondó Együttes félórás műsorát hallgathatták meg.

– Iskolánkban mindig is különös gonddal figyeltünk nagy ünnepeinkre, így március 15-ére is – bocsátotta előre Balogh László, a gimnázium igazgatója. – Az ezekhez kapcsolódó iskolai ünnepélyeinket igyekszünk mindig a legmagasabb nívón megszervezni. A mostani ünnepségünk azonban más, mint az eddigiek, hiszen az Énekmondó Együttes tagjait hívtuk meg, akik, hogy úgy mondjam, amolyan zalai bárdok. Műsorukban igazi 48-as magyar dalokat és megzenésített verseket adnak elő. Azt gondoltuk, ha a mai fiatalok annyira fogékonyak a zenére, akkor miért ne jelenthetne nekik élményt egy ilyen produkció?!

Kiss Benedek, Kelemen Gyula és Kelemen Béla műsorának gerincét megzenésített Petőfi-versek alkották Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Az Énekmondó Együttes vezetője, Kelemen Gyula érdeklődésünkre elmondta: a társadalom minden ünnepéhez van műsoruk, ezek körében a március 15-ei a visszafogottabbak közé tartozik.

– A műsor gerincét Petőfi Sándor megzenésített versei alkotják, de más is szerepel a repertoárban, hiszen az Énekmondó 42 éves, így aztán hála Istennek, van miből meríteni – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában