Újszülöttek támogatása

2018.02.06. 10:00

Segítik a kisbabák szüleit Gyenesdiáson

Ezév elejétől minden gyenesdiási családot, ahol gyermek születik, egyszeri pénzbeli támogatással segít az önkormányzat.

Keszey Ágnes

A gyermekenkénti negyven ezer forintos  juttatást jövedelmi helyzetüktől függetlenül igényelhetik mindazok a szülők, akik legalább egy éve állandó lakóhellyel rendelkeznek Gyenesdiáson, életvitelszerűen élnek a nagyközségben, s gyermekük is gyenesdiási állandó lakosként lett bejelentve.

Az egyszeri támogatást a kisbaba három hónapos koráig lehet igényelni az önkormányzattól.

– Minden évben legalább két osztálynyi gyerkőc születik meg a településen, a tavalyi évben több mint harminc újszülött látta meg a napvilágot- mondta el Gál Lajos polgármester, aki kiemelte azt is, hogy büszkék a helyi gyerekekre.

Felidézte azt a minden év végén hagyományosan megrendezett kiállítást, ahol az azévben napvilágot látott babák fotóit nézheti meg a közönség, s mint a polgármester hozzátette: a tárlatnyitók egyben arra is örömteli lehetőséget adnak, hogy találkozzanak egymással  a családok.

Az újszülöttek után járó helyi pénzbeli támogatást a módosított szociális rendelet értelmében ezév január elsejétől biztosítja az önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában